VANLIGA FRÅGOR – HOMESTYLING

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Stylinghuset vid frågor, bokningar eller för tips & råd.

kontakta oss här på hemsidan via formuläret eller ring eller maila oss.
Tel: 08-965060
Mail: Info@stylinghuset.nu

Det innebär att vi kommer till din bostad och hjälper till att styla upp den inför fotografering och visning.
Antingen kompletterar vi upp det som redan finns i bostaden eller så kommer vi in med all rekvisita i form av dekorationer, textilier, mattor, taklampor samt små som stora möbler.
När bostaden är såld eller hyrestiden löpt ut kommer vi och hämtar rekvisitan igen.

Det vanligaste upplägget är att köra en vanlig styling. Då kommer vi och utför jobbet i nära anslutning till fotograferingen och plockar sedan hem stylingen efter att lägenheten är såld eller till dess att hyrestiden på 8 veckor löpt ut.

Vid fotostyling kommer vi och utför jobbet i nära anslutning till fotograferingen av bostaden och sedan plockar vi hem den direkt eller så nära inpå fotot som möjligt

Visningsstyling kommer vi och utför jobbet i nära anslutning till första visning sedan ingår en hyra tills dess att lägenheten är såld eller upp till 14 dagar.

När man har en osäker tidsplan men vet att man inte vill sälja inom de närmsta två månaderna rekommenderar vi att köra en fotostyling.
Det innebär att vi stylar upp lägenheten inför fotograferingen och sedan plockar hem den igen. Det är då lätt att förbereda annonsen med fina foton och släppa den när man är redo.
Man kan även lägga till en visningsstyling. Då stylar vi så likt fotona som möjligt så att bostaden känns lika härlig på bilderna som på visning.

Mellan styling med vanlig hyrestid är det vanligaste paketet hos oss. Där kompletterar vi upp vissa befintliga möbler samt går in med den sista touchen i form av dekorationer, tavlor, textilier och lampor.

Vid vanlig styling är hyrestiden upp till 8 veckor eller till dess att bostaden är såld.
Vid visningsstyling är hyran upp till 14 dagar eller till dess att bostaden är såld.
Vid fotostyling ingår ingen hyrestid.

Eventuell avbokning ska ske senast 48 timmar innan utsatt ankomsttid till stylingen. I annat fall tillkommer en avgift på 25% av stylingarvodet, för redan utfört arbete.
Vid ombokning senare än 48 timmar innan utsatt ankomsttid tillkommer en avgift på 1000kr.

Priset är baserat på vilken typ av styling som ska utföras samt vilka behov just din lägenhet har. Vi skickar alltid en skräddarsydd offert till varje objekt där det står vad priset är och vad som är inkluderat.

I priset ingår alltid att vi kommer till bostaden, stylar upp den samt att vi kommer och plockar hem den igen. I priset är all stylingrekvisita som vi går in med i bostaden inkluderad.
Det ingår även en hyrestid på upp till 8 veckor alt 14 dagar eller till dess att bostaden är såld. Väljer du att köra fotostyling ingår dock ingen hyrestid.

Ja. Styling är avdragsgillt vilket innebär att du kan dra av stylingarvodet från eventuella vinstskatter.

Nej styling är ej RUT-berättigat

Just nu är vårt fokusområde inom Stockholmsregionen men hör av dig till oss om du önskar styling på annan ort. Vi ser i framtiden att kunna styla på flera orter i Sverige.

Ja. Många är oroliga för att bo i styling och undrar hur man ska tänka om man har t.ex. djur eller barn, därför har vi skapat en visningsguide som vi lämnar på plats för att underlätta att leva i styling.

Styling kan till synes se likadan ut då en stor del av homestyling innebär att neutralisera och skapa en miljö där många kan se sig själva bo. Vi anpassar oss alltid efter vad just din bostad har för styrkor och behov. Vi matchar grunden i bostaden och tillsätter vår touch.

Ja. För att få en levande känsla i stylingen är äkta växter ett väldigt bra verktyg och därför använder vi oss av det. Det enda man behöver göra är att vattna våra växter. Skulle man önska att inte ha levande växter i sin styling så kan vi ordna det.

Vi försöker i så stor mån som möjligt att inte förstöra några ytskikt i lägenheten. Alla våra tavlor fästes med ett speciellt klister som inte lämnar några märken på målade väggar.
Vid väggar med tapet använder vi i största möjlighet befintliga spikar. Det händer att vi kan spika upp tavlor med då enbart om vi tror att det kommer förhöja stylingen tillräckligt för att kompensera upp hålet.
I vissa fall sätter vi upp gardiner och borrar hål för gardinstänger i samråd med dig som säljare eller efter godkänd offert där detta framgår.

Efter utfört uppdrag, dvs när vi hämtat upp stylingen från bostaden, skickas fakturan ut med förfallodatum på 30 dagar.

Nej. Då visningar kan ske med kort varsel samt att det ibland är visning två helger i rad har vi istället för att komma och ”piffa till bostaden” en gång, valt att göra en guide så att du som säljare ska känna dig säker inför alla kommande visningar. Efter styling tillfället lämnas en detaljerad lista på tips och råd inför visning i bostaden. Listan beskriver dels hur man lever i stylingen och hur man kan tänka inför visning med t.ex. bäddning, sofftextilier m.m.
Önskar du att vi ska utföra en visningspiff kommer den inträffa under ordinarie arbetstid mån-fre. Priset för detta är 1499 kr.

Antingen så kommer vi och hämtar upp stylingen eller så kan man välja att förlänga hyrestiden. Vid eventuell förlängning tas en extra kostnad på 10% ut av det totala stylingarvodet per påbörjad vecka.